Centar za vedske studije Zagreb

CENTAR ZA VEDSKE STUDIJE ZAGREB


Centar za vedske studije Zagreb › o_nama › centar-za-vedske-studije-zagreb

Dobrodošli na stranice Centra za vedske studije. Centar za vedske studije je institucija koja se bavi oživljavanjem i promicanjem zaboravljenih životnih vrijednosti bez kojih ljudskom životu prijeti opasnost poznata kao ispraznost.

Centar za vedske studije na području Hrvatske postoji gotovo dvadesetak godina i najznačajnija djelatnost jest promoviranje vedskih klasika, kao što su Bhagavad-gita, Bhagavata Purana, Upanišade te organizacija festivala, seminara, radionica o važnosti učenja drevnih Veda u životu suvremenog čovjeka. Promicanje ekološke svijesti, vegetarijanstva i zdravog načina življenja.

Primarni značaj drevne vedske literature jest oživljavanje potrebe za razumijevanjem duhovne prirode čovjeka te njegova odnosa s drugim živim bićima, svijetom u kojem živi i duhovnom realnošću. Centar za vedske studije je osnovan inspiriran misijom A.C. Bhaktivedanta Swamija Prabhupade, osnivača Međunarodnog društva za svjesnost Krišne, koji je jedan od najznačajnijih predstavnika vedske tradicije poznate kao vaišnavizam. Nadamo se da ćete na ovoj stranici pronaći puno korisnih i praktičnih informacija koje će vam pomoći u unapređenju kvalitete vlastitog života.

Misija

Naša misija jest potaknuti potrebu za holističkim načinom življenja te asistirati iskrenim tragaocima na tom putu kroz kvalitetne informacije, kvalitetnu literaturu, audio i video materijal, seminare i radionice te osobno vodstvo. Holistički život uključuje ravnotežu između fizičkih (materijalnih), socijalnih, intelektualnih (mentalnih), emocionalnih te duhovnih potreba. Zbog vrlo intenzivnog životnog tempa ova potreba za ravnotežom više nego ikada postaje izuzetno važna, kako individualno tako i globalno.


SADRŽAJ RUBRIKE

›› CENTAR ZA VEDSKE STUDIJE ZAGREB

Dobrodošli na stranice Centra za vedske studije. Centar za vedske studije je institucija koja se bavi oživljavanjem i promicanjem zaboravljenih životnih vrijednosti bez kojih ljudskom životu prijeti opasnost poznata kao ispraznost. ... opširnije
VIDEO PREDAVANJA
AUDIO PREDAVANJA

• Govardhana puja festival, predavanje u Novinarskom domu

Denis Dumančić (Raso Dadhi Hari das), 30/10/2016

• Predavanje iz Caitanya Caritamrite, 4. poglavlje

Tomislav Klasnić /Sundarananda das/, Nedjeljni program, 3/4/2016

• Predavanje iz Bhagavad-gite kakva jest 16.4

Gordan Jurković (Jananivasa das), 20/3/2016

• Sretna duša

Sretna duša predstavlja vanvremensko znanje Veda – kako ostvariti istinsku sreću duše. Takva je sreća neograničena i nije uvjetovana izvanjskim materijalnim okolnostima. Osoba koja ostvaruje sreću duše djeluje konstruktivno i s ljubavlju čak i u vrlo izazovnim situacijama.

• Predavanje iz Srimad Bhagavatama 1.1.10

Denis Dumančić (Raso Dadhi Hari das), Klub Supersoul, 29/11/2015

• Kirtani u Centru

Recitiranje ili pjevanje Božjih imena (u formi mantre - duhovne zvučne formule), Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna Krišna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare, "O, Gospodinova energijo, o, Gospodine, molim vas, prihvatite me i uključite me u svoju transcendentalnu (duhovnu) službu”!, i pažljivo slušanje tema o Bogu, najdjelotvornija je metoda primjene bhakti-yoge. Izgovarajući transcendentalna imena Boga zapravo se družimo s Bogom, na taj način u dodiru s Gospodinovom duhovnom prirodom, naša izvorna duhovna priroda kao božjeg sluge postaje oživljena.

• Predavanje iz Bhagavad-gite kakva jest 16.4

Tomislav Klasnić (Sundarananda das), 4/10/2016
NEWSLETTER
Prijavite se na našu e-listu •

BHAJANI IZ DRUGIH CENTARA